تاریخچه هتل اطلس
این هتل در ۱۳۱۰ ش/ ۱۹۳۱ م، به روزگار پهلوی اول، با نام هتل آتلانتیک آغاز به کار کرد، تا آنکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در جهت زدودن نامهای بیگانه از مراکز خدماتی عمومی، نام آن به هتل اطلس تغییر داده شد. از نام مهندسان طراح و سازندۀ آن آگاهیای در دست نیست؛ اما همین اندازه میدانیم که مالک زمینی که هتل در آن ساخته شد، شخصی به نام یوسفزاده بوده است که گمان میرود سازندۀ هتل نیز او باشد. پس از او، بهترتیب مالکیت هتل، نخست به شخصی پاکستانی به نام غزنوی، سپس به امیر فتحی، و پس از او به محب خسروی انتقال یافت. از ۱۳۴۱ ش تا کنون (1402 ش) مدیریت هتل در اختیار امیرحسین ساعد است. این هتل در ابتدا در زمینی به مساحت ۵۳۲ مـ۲، در ۳ طبقه برپـا شده بود، تـا آنکه در ۱۳۴۱ ش، در زمان مدیریت امیرحسین ساعد، ساختمانی سهطبقه در شمال هتل که متعلق به انجمن زردشتیان تهران بود، خریداری، و پس از بازسازی، به وسعت هتل افزوده شد. در سالهای پایانی دهۀ ۱۳۴۰ ش، قطعهزمینی نیز در شرق هتل به وسعت ۷۰۰ مـتر بهمنظور ساخت پـارکینگِ مجموعه خریداری شد.
ورودی ساختمان اصلی هتل از خیابان طالقانی با راهروی به فضای سرسرا در طبقۀ همکف منتهی میشود. این فضا با آیینهکاریهای برجسته تزیین شده است. در این طبقه اتاق مدیریت، پذیرش و لابی هتل جای دارد. روبهروی این ساختمان، باغچهای بزرگ و مصفا وجود دارد که منظرۀ دلنشینی را برای مهمانان هتل به وجود آورده است. در میان این باغچه، حوضی بزرگ کار گذاشته شده است که دو ساختمان شمالی و جنوبی مجاور هم را از یکدیگر جدا میسازد. رستوران هتل در ساختمان شمالی واقع است و از مهمانان با غذاهای ایرانی پذیرایی میشود. رستوران هتل اطلس گنجایش ۸۰ مهمان را دارد.
فضای داخلی رستوران با شیشههای رنگی آراسته شده است. هتل اطلس رویهمرفته در دو ساختمان شمالی و جنوبی خود دارای ۴۰ اتاق است: اتاقهای یکتخته، دوتخته و سهتخته. جایداشتن این هتل در مرکز شهر و دسترسی آسان مهمانان به نقاط مختلف تهران بـا وسایل نقلیۀ عمومی از امتیازات هتل اطلس به شمار میرود. همچنین این هتل با مراکز، مؤسسات، شرکت ها و… همکاری دارد. هتل اطلس از قدیمیترین هتلهای فعال تهران شناخته میشود.. در حال حاضر، مدیریت هتل تغییر پیدا کرده و با تیم جوان، خوش فکر و آموزش دیده همچون گذشته، میزبان مهمانان عزیز هستند.